top of page

Grupper

Läs mer om vilka grupper jag erbjuder!

Vulvaskola

Vid intresse maila elin@mejakvinnohalsa.se
Vulvaskolan är för dig med underlivssmärta, vestibulit/vulvodyni, vaginism och spänningsrelaterad smärta.​

OBS! Högkostnadsskydd gäller.​

Tillsammans med fysioterapeuter på Meja Kvinnohälsa kommer vi att prata om förklaringsmodeller till olika typer av vulvasmärta, bäckenbottens anatomi och funktion och sexuell hälsa. Vi fördjupar oss i smärtans olika mekanismer och hur man kan jobba med att förändra smärtan genom olika fysioterapeutiska metoder. Gruppen innehåller utbildning, genomgång av olika hjälpmedel och praktiskt övning, t. ex generell och specifik avspänning för bäckenbotten.Under ett av vulvaskolans tillfällen kommer Mejas psykolog Bozena och pratar om psykologiska aspekter gällande hanteringsstrategier, relationer, samliv och sexualitet.​

5 tillfällen, 1 h/ gång

Fotspår på Sand

POSTPARTUMSKOLAN

Vid intresse maila jessica@mejakvinnohalsa.se
Stöd och råd för livet och kroppen under barnets första levnadsår.

OBS! Högkostnadsskydd gäller.​

Utmaningar som stress, nedstämdhet, sömnbrist, påverkan på relationen och oro är vanligt förkommande hos småbarnsföräldrar. Även kroppen förändras under och efter graviditeten. Vilket är helt normalt men kan vara svårt att förhålla sig till. Alla drabbas inte av allt och inte hela tiden, men om du känner igen dig i något av det här ska du veta att du inte är ensam.

Under fem träffar kommer vi att diskutera olika aspekter av föräldraskapet och hur man kan hantera de utmaningar som uppstår under barnets första levnadsår.

Vi kommer att prata om omställningen till den nya rollen som förälder, hur man hanterar känslostormar och sömnbristen samt hur man kan främja anknytning. Vi kommer också att diskutera kroppens återhämtning efter graviditeten och förlossningen samt hur man återgår till träning efter förlossningen.

Vi tror att detta kommer att vara en fantastisk möjlighet för dig att träffa andra föräldrar och dela dina erfarenheter och tankar. Gruppen kommer att ledas av två erfarna ledare, en fysioterapeut och en psykolog. Det finns gott om utrymme för frågor och diskussion.

Vår Postpartumskola kommer att träffas vid fem tillfällen och vi ser fram emot att träffa dig och dela den här resan tillsammans!

 

5 tillfällen, 1 h/ gång

Glad bebis

Mindfulness för föräldrar

Vid intresse maila bozena@mejakvinnohalsa.se

Välkommen till föräldragruppen där vi fokuserar på mindful parenting. Här lär vi oss att ta hitta nya strategier för att hantera den ibland överväldigande vardagen som förälder genom att vara närvarande i nuet och upptäcka ljuspunkterna i livet. Tillsammans utforskar vi verktyg för att undvika fällorna av att ständigt försöka ligga steget före, och istället fokusera på det väsentliga som sker just nu. Vi stödjer varandra i gruppen för att våga släppa kontrollen och acceptera livet som det faktiskt är.  Centralt i all Mindfulnessträning är att träna upp förmågan att vara här och nu. Färdigheter som betyder mycket i din relation till dig själv och dina barn. Kursen går igenom centrala mindfulnessövningar med syfte att:

- Träna upp din förmåga att vara här och nu

- Lära dig tekniker för djupavslappning

- Utveckla omsorg till dig själv och ditt barn'

- Förmåga att se klarare och bli bättre på att förhålla dig till svårigheter i livet. 

Om du vill lära dig att vara en mindful förälder är du välkommen att anmäla sig till föräldragruppen.​

3 tillfällen, 1 h/ gång, 350 kr per tilfälle

OBS! Om din arbetsgivare erbjuder friskvårdsförmåner i form av friskvårdsbidrag kan du få ersättning för kostnaden.

Sunset Stroll
bottom of page